Projekt pod nazivom “Quality of European Youth work, it’s about You(th) je projekt u sklopu jačanja kapciteta mladih financiranog od strane Erasmus + programa koji sadrži ukupno 7 aktivnosti kroz 2015. i 2016. godinu: koordinacijski sastanak, 2 radionice, trening, evaluaciju dosadašnjih aktivnosti, konferenciju i finalnu evaluaciju organiziranu od strane srpske orgnizacije CSSD.
Prva od aktivnosti projekta bio je koordinacijski sastanak održan u mjestu Palić, u Srbiji od 31. studenog do 07. prosinca 2015. godine. Projekt ima za cilj doprinijeti standardu kvalitete novih projekta za Erasmus + program, utjecati na kompetencije trenera, osoba koje rade s mladima, članove udruga i volontera u budućim projektima, podići razinu svijesti o važnosti rada s mladima i neformalnom obrazovanju, jačanje utjecaja budućih projekata u sklopu Erasmus + programa za zajednice kojima je isti namijenjen te unaprijeđenje kvalitete i priznavanja rada s mladima na europskoj razini.

slika

U sklopu koordinacijskog sastanka sudionici su kroz neformalan način učenja sudjelovala u raznim aktivnostima te imali prilike posjetiti Suboticu, vinariju Zvonko Bogdan, sudjelovati na interkulturnoj večeri i tom prilikom predstaviti svoju zemlju te biti dio tradicionalne srpske večei uz tamburaše.
U ime udruge za mlade Alfa Albona na koordinacijskom sastanku sudjelovala je Dorotea Horvat iz Osijeka.