Od 9. do 13. prosinca članice udruge za mlade Alfa Albona Jelena Batelić i Monika Brajković sudjelovale su na koordinacijskom sastanku u sklopu projekta jačanja kapaciteta “Small enterprise, big success” financiranog od strane programa Erasmus + u mjestu Palić, Srbija. Ovaj sastanak prvi je od četiri aktivnosti u sklopu projekta, a u 2016. godini održat će se i trening, radionica te evaluacijski sastanak i to redom u Vrnjačkoj Banji, Kovačici te ponovno u mjestu Palić u Srbiji. Projekt čiji je nositelj srpska organizacija Best Seller ima za cilj okupiti utemeljitelje partnerskih organizacija, njihove članove, zaposlenike ili suradnike iz Srbije, Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Grčke, Bugarske, Turske, Makedonije, te Poljske i Hrvatske.

Jelena 1
Glavni ciljevi projekta su proširenje znanja, razmjena stečenog znanja , dijeljenje iskustva i osobnih stavova o poduzetništvu. Poticanje sudjelovanja mladih osobito u pokretanju vlastitog posla kao poduzetnici, osjećaj za inicijativu prema samozapošljavanju, prepoznavanje mehanizama za samozapošljavanje te stjecanje vještina i kompetencija potrebnih za otvaranje novih radnih mjesta među mladima i za stvaranje nove i bolje gospodarske klime.

Jelena 2
Projekt je usmjeren na razvoj poduzetničkih vještina te na razvijanju individualnih sposobnosti i inicijativa. Planirani rezultat ovog treninga je stvaranje Priručnika o koracima do uspjeha u poduzetništvu. Kako bi se postigli određeni ciljevi sve aktivnosti se provode putem neformalnog i informalnog obrazovanja, učenjem kroz rad, koristeći razne vježbe, igre i radom u malim skupinama, studijom slučaja, pojedinačnim aktivnostima te raspravama.

Video o održanom sastanku možete pogledati ovdje.