Projekt Career Booster održao se se 15.-17.12. 2015. na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli, a priliku da se predstavi studentima, dobila je i udruga za mlade Alfa Albona.

„Career Booster“ je projekt Start-up udruge koji predstavlja jedinstven koncept u Hrvatskoj koji studentima i mladima omogućava da steknu znanja i vještine potrebna za brži i lakši ulazak na tržište rada. Sudionici su imati priliku steći znanja i vještine iz različitih područja, naučiti kako tražiti posao, ostvariti kontakte s budućim poslodavcima, bolje upoznati svoje sposobnosti, saznati što od njih očekuju poslodavci, kako upravljati svojom karijerom te dobiti potrebne informacije i motivaciju za uspjeh na studiju i poslu.

U sklopu Career Boostera poslodavci iz različitih djelatnosti (kao što su financije, marketing, IT, turizam, prodaja i dr.) predstavili su osnovne informacije o kompanijama, proizvodima/uslugama, selekcijske postupke, sezonske poslove, otvorena radna mjesta, mogućnosti za praksu i pripravništvo i dr. Također, sudionici su imati priliku rješavati četiri mini case study-a kompanija iz različitih djelatnosti. Osim toga, održale su se radionice iz različitih područja poput vještina traženja posla, upravljanja karijerom, komunikacijskih i prezentacijskih vještina, soft skills, NLP, radnog prava, poduzetništva i dr.

cb1

Prvog dana održavanja, kompaniju i poslovni slučaj  Uniline-a predstavili su Vedrana Zovak i Nina Stepčić, dok je zanimljiv poslovni slučaj predstavila NH MEDIA Enterprises Nenada Hervatina. Radionicu je održao Amel Hadžipašić iz Start-Up udruge a udruge su predstavili Jelena Nikolić iz Volonterskog centra Istra, Renata Kiršić  iz Alfa Albone, Vlasta Vujačić i Zorica Višković  iz Info-centra za mlade Pula, te Domagoj Komazin iz Studentske Udruge Pula.

Drugog i trećeg dana predstavile su se i kompanije kao što su  Maistra, Uniline, Infobip, Grawe, Convergent ili pak Media Group.

U projektu je sudjelovalo 20-ak kompanija, potpornih institucija poslovanja, tijela lokalne i državne vlasti, obrazovnih institucija, organizacija i udruga.