Udruga za mlade Alfa Albona i ove godine obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti.

Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se od 15. studenog do 15. prosinca (2012. godine). Ovisnost može biti psihološka (duševna) i fiziološka (tjelesna), a odnosi se na neprilagođeno ponašanje vezano uz uporabu ilegalnih droga (ili drugih psihoaktivnih tvari, npr. alkohola te sedativa), pušenje, kockanje, ovisnost o internetu, a koje dovodi do oštećenja organizma ili subjektivnih problema (problema u obitelji, školi, na poslu, s policijom…)

Svake godine u navedenom razdoblju obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, osobito droga te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Tako će ovoga petka, 2.prosinca u prostorijama udruge za mlade Alfa Albona biti održana filmska večer koje će se baviti tematikom ovisnosti o drogi. Na repertoaru će se naći film “Candy”, a više o filmu možete pogledati ovdje.

Nakon filma, bit će održana kratka rasprava o navedenoj tematici.

Dođite u petak, 2.prosinca u 19:00 na filmsku večer u Alfa Albonu!