U subotu 9. svibnja 2015. godine, u jutarnjim satima, na gradskoj tržnici u Puli održalo se obilježavanje Dana Europe,  kojim se ove godine obilježila 70. godišnjica završetka Drugog svjetskog rata i 65. obljetnica Schumanove deklaracije.

Mnogobrojnim okupljenim građanima na tri su štanda predstavnici info centra EDIC Pula-Pola, odnosno partneri Grada Pule, Istarska Županija, IDA i Zaklada za razvoj civilnog društva, dijelili različite prigodne rekvizite, slastice, ali i letke o trenutnim europskim projektima, od energetske učinkovitosti do upoznavanja s pravima koje posjeduje svaki stanovnik EU.

Građani su se uz sunčano vrijeme i dobru atmosferu mogli upoznati i s mogućnostima zaposlenja i studiranja u Europskoj Uniji, kao i o načinima veće poduzetničke aktivnosti na europskome tržištu. Na tržnici u Puli, zatekli su se i volonteri Udruge za mlade Alfa Albona, Paivi Elina iz Finske, Richard Smith iz Belgije te Aitor Rando Roldan iz Španjolske uz voditeljicu Ivanu Blašković Brezac koji su građane informirali o Europskoj volonterskoj službi te projektima Udruge za mlade Alfa Albona.

Galerija slika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.