26. svibnja 2021. godine proveli smo u Parku skulptura Dubrova te uz brojne aktivnosti obilježili Dan sporta i Europski tjedan mladih. Posljednja srijeda u svibnju svake je godine namijenjena za Dan sporta, dok je Europski tjedan mladih manifestacija koja se obilježava svake dvije godine na razini Europe kako bi se razgovaralo o mladima relevantnim temama, predstavile mogućnosti za potporu EU-a u području mladih i prenijela dosadašnja dobra iskustva.

Naime, navedenog datuma u posjet Parku stigli su članovi i štićenici udruge DIP – Društvo za istraživanje i potporu te udruge osoba sa intelektualnim teškoćama SRCE iz Rijeke. Oni su zajedno sa volonterkama Alfa Albone sudjelovali u višesatnom uređenju Parka. Ponajviše su se oslonili na obnovu suhozida te su pritom ostavili svoj trag – u pukotine suhozida zasadili su sukulente.

Razdoblje nakon ručka bilo je organizirano od strane ESC volonterki Alfa Albone – Ige, Agate, Asie, Anne, Lene i Cyrielle – koje su gostima pripremile brojne interaktivne društvene igre na otvorenom.

 

Najprije smo se svi zajedno okušali u igri upoznavanja, zatim smo prešli na igru balansa i timskog rada, a za kraj smo provjerili spretnost i pamćenje sudionika.