Ovoga smo proljeća, usprkos svim preprekama proizašlim pandemijom, uspjeli ugostiti šest volonterki kroz dva projekta.

Kroz travanj i svibanj 2021. godine kroz projekt “Blizej ludzi – blizej swiata” nositelja organizacije EFM iz Poljske sa nama su bile četiri volonterke: Iga Lisowska, Anna Tymiec, Joanna (Asia) Ossowska i Agata Flisikowska. Opis njihova volonterskog posla zaista je raznovrstan – pisale su članke za rubriku “Dobra vibra” na našem info portalu Informiraj.me, kreirale sadržaj za društvene mreže Udruge, smišljale kreativne aktivnosti za buduće projekte, pomagale nam u uređenju ljetnog kampa, a pomagale su i u održavanju Parka skulptura Dubrova.

Sredinom svibnja pridružile su nam se Lena Tisserant i Cyrielle Bichot iz Francuske. One su ovdje zahvaljujući projektu Europskih Snaga Solidarnosti “Way to go” čiji je nositelj organizacija i-PEICC iz Montpelliera. U Labinu će boraviti do kraja kolovoza, točnije tri i pol mjeseca. Cure već volontiraju “punom parom” – dovršile su ukrašavanje ograde ispred ureda Udruge, osmislile i provele aktivnosti za Europski tjedan mladih i Dan sporta, a ubrzo će krenuti sa organizacijom dječjih radionica.

Dok smo poljske volonterke redom predstavili na našim društvenim mrežama, predstavljanje francuskih možete očekivati narednih dana. Također, izvještavat ćemo o narednim aktivnostima Udruge.