U razdoblju od 3. do 5. lipnja 2021. godine Alfa Albona je bila domaćinom trećeg međunarodnog sastanka partnerskih zemalja na projektu Magic Wand for Streetwork.

U projektu sudjeluju osobe koje rade s mladim iz nekoliko zemalja Europe – Nizozemske, Portugala, Češke, Slovenije i Hrvatske.

Kroz projekt je svaki od partnera u svojoj zemlji proveo 30 aktivnosti za rad na ulici. Lista aktivnosti i opis provođenja istih bit će objavljen na kraju projekta.

Na sastanku u Labinu, koji je bio prvi nakon duže pauze izazvane pandemijom, raspravljalo se o dosadašnjim postignućima projekta te definiralo daljnje smjernice. Kakvi bi to bili street worker-i da se i sami nisu prošetali ulicama grada i okolnim stazicama kako bi ustanovili potencijal Labina za provođenje “uličnih” aktivnosti.

 

Sudionici projekta odlučili su rezultate, točnije provedene aktivnosti objaviti i u digitalnom obliku te kreirati web stranicu koju će moći koristiti sve osobe koje svoj rad s mladima provode na ulici. Aktivnosti će biti dostupne na engleskom jeziku te svim jezicima partnerskih zemalja.

Idući sastanak zakazan je za listopad u Portugalu.

Do sada je objavljena publikacija u obliku priručnika na temu street based youth work-a. Više o njemu možete pročitati ovdje.

Više o projektu pročitajte ovdje.