Udruga za mlade Alfa Albona, u sklopu projekta Info centar za mlade Labin, provela je analizu procjene potreba mladih  za informiranjem. Istraživanje se provodilo putem upitnika u pisanoj i on-line verziji, u kojem je obuhvaćeno stotinjak mladih osoba sa područja Labinštine od 15 do 30 godina starosti.

Analiza se provodila od početka do sredine studenog. Ispitanici su se sa 92% izjasnili da informacije najčešće traže na Internetu. Uz informiranje putem Interneta i e-mail pošte, koriste i ostale kanale informiranja kao što su informiranje osobnim dolaskom (28%), čitanje brošura/letaka/novina (8%) te u manjoj mjeri telefon, radio i TV (6%).

unnamed

Mladi u Gradu Labinu i okolici željeli bi da su im informacije dostupnije i to pogotovo za područje mobilnosti (programi razmjena, treninga, osposobljavanja, putovanja), te za područja sporta i slobodnog vremena. Projekt je započeo u rujnu 2014. a trajat će do konca kolovoza 2015.godine  kada će na završnoj konferenciji biti predstavljeni rezultati projekta. Partneri u projektu su Regionalni Info-centar za mlade Rijeka-UMKI te Grad Labin, dok rad potpomaže Ministarstvo socijalne politike i mladih u iznosu od 75.000,00 kuna.

Analizu možete preuzeti OVDJE.