U sklopu projekta ARTEFATTO pozivaju se mladi umjetnici u dobi između 18 i 30 godina, koji imaju prebivalište u jednoj od zemalja članica EU da pošalju svoje umjetničke radove na temu RESET. Rok za prijavu: 18. siječnja 2015.

ARTEFATTO jest umjetnička inicijativa/projekt Grada Trsta koja promovira mlade umjetnike, a financirana je iz europskog programa Mladi na djelu. Uz Grad Trst, GAI i Bjcm, ove godine partneri su mu Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i Udruga Alfa Albona iz Hrvatske, udruga KID Pina iz Slovenije te Zaklada za umjetničko obrazovanje iz Austrije.

Ovogodišnja tema RESET predstavlja čin preuređenja. Kad postignemo RESET, možemo krenuti iznova. RESET također znači vratiti se na početak, na nulu, reaktivirati se, očistiti naše umove jer su zasićeni informacijama. No svaki novi početak zahtijeva čvrsti oslonac, bazu na koju se možemo osloniti i na koju možemo postaviti nove temelje. Pitam se “Odakle krećem, kad krećem ispočetka?  Koja su moja načela, težnje, snovi i utopije? Koji je moj RESET?”

Projekt ima za cilj razvijati umjetnost mladih i podržati mlade talentirane umjetnike koji će u sklopu inicijative u svibnju 2015. sudjelovati na zajedničkoj izložbi u Trstu.

Zainteresirani umjetnici mogu poslati svoje radove iz područja vizualne umjetnosti u bilo kojoj veličini i obliku (slika, skulptura, grafika, fotografija, instalacija, video). Organizatori zadržavaju pravo ne izložiti one radove koji nadilaze prostor predviđen za izložbu. Svaki kandidat ili grupa umjetnika može prijaviti samo jedan umjetnički rad.

Sudjelovanje je besplatno, a sve informacije vezane uz prijavu te samu prijavnicu možete pronaći na sljedećim poveznicama: www.artefatto.info i www.retecivica.trieste.it.