Otvorene su prijave za razmjenu mladih pod nazivom „MasqUErade“ koja će se održati u Labinu, od 25. do 31. kolovoza 2014.godine.

Udruga za mlade Alfa Albona će u sklopu razmjene mladih ugostiti 21 sudionika iz Hrvatske, Španjolske i Litve. Glavni ciljevi ovog projekta su podizanje svijesti o kulturnoj raznolikosti, toleranciji, anti-diskriminaciji u Europi, kultura identiteta, tradicije, jezika, vrijednosti i aktivne participacije među mladima iz različitih zemalja. Metodologija će se temeljiti na neformalnom obrazovanju uključujući rad u skupinama (igra uloga, brainstorming rasprava, kvizova, icebreakera i enrgizera), aktivnosti na otvorenom (izleti i razne igre), interaktivnih predavanja i prezentacija.

Razmjena mladih MasqUErade

Glavna zadaća svih sudionika je stvoriti ulični maskenbal u svrhu podizanja svijesti o različitosti, toleranciji i protiv – diskriminacije u Europi. Razmjena će kod sudionika poboljšati socijalne vještine kao što su interkulturne komunikacije, timski rad, samopoštovanje uz priliku da kroz projekt razumiju identitet kao europski građani.

Nositelj ovog projekta je Udruga za mlade Alfa Albona u suradnji sa udrugom Casa Eslava iz Španjolske i udrugom LPF „G vaiku pasaulis“ iz Litve.
Projekt je financiran od strane Europske komisije kroz program Erasmus + zbog čega su sudionicima u potpunosti pokriveni troškovi puta, programa, smještaja i prehrane.

Sudionici razmjene mogu biti mladi iz cijele Hrvatske u dobi od 18 do 30 godina, a za prijavu je potrebno ispuniti prijavni obrazac i najkasnije do 10. kolovoza 2014. poslati ga na e-mail adresu: [email protected]  s naznakom „Prijava za razmjenu mladih Masquerade“.

Prijavni obrazac možete preuzeti ovdje.