U kampu Tunarica, od 01. do 08. rujna 2016. godine u organizaciji Udruge za mlade Alfa Albona održat će se trening pod nazivom „Restart humanity!“ na temu ljudskih prava u kontekstu problema migranata i nenasilja. Projekt pridonosi razvoju kvalitete sustava podrške za osobe koje rade s mladima / edukatore u području ljudskih prava iz organizacija civilnog društva, ali i institucija i ostalih dionika vezanih uz promicanje ljudskih prava i rješavanje sukoba. Sve aktivnosti bazirat će se na neformalnom načinu učenja, a iste imaju tendenciju da: sudionicima omoguće dodatne vještine vezane uz komunikaciju i rješavanje sukoba, unaprijede znanja o ljudskim pravima i pravima migranata, podignu svijest o ljudskim pravima, prenesu znanja o specifičnim metodama i alatima koji su korisni u radu na projektima i aktivnostima vezanim uz ljudska prava, a isti je usmjeren na motivaciju sudionika na aktivnu participaciju u društvu, pokretanju novih aktivnosti i projekata vezanih uz temu treninga.

tc teaser 1

Projekt uključuje ukupno 20 sudionika iz 5 različitih zemalja: Hrvatske, Srbije, Austrije, Slovenije i Makedonije, a financiran je od strane programa Erasmus + od strane Agencije za mobilnost i programe EU.

Odabranim sudionicima bit će pokriveni troškovi puta, programa, smještaja i prehrane. Sudionici treninga mogu biti mladi i osobe koje rade s mladima iz cijele Hrvatske  stariji od 18 godina, a za prijavu je potrebno ispuniti prijavni obrazac i najkasnije do 20. kolovoza 2016. poslati ga na e-mail adresu: [email protected] s naznakom „Prijava za trening Restart humanity!“.

Više o projektu možete pročitati u Info-packu, a prijavnicu preuzmite ovdje.