Većina volontera koje ugostimo susretne se sa nezahvalnom činjenicom loše povezanosti javnim prijevozom svih dijelova Hrvatske. Uvijek željni istraživanja, moraju se snalaziti na razne načine i pronalaziti alternative kako posjetiti zanimljive lokacije. Upravo su naše “proljetne” ESC volonterke Anna, Asia, Agata i Iga odlučile iskoristiti sunčano vrijeme i više temperature za istraživanje srednjeg Jadrana.

Za svoje su putovanje odabrale stopiranje, a svoje su avanture i savjete odlučile podijeliti s ostalima. Upravo tom prilikom po prvi puta su se susrele sa stopiranjem, a svoja će iskustva prepričati kroz tri teme:

  1. Kako se pripremiti za stopiranje.
  2. Savjeti za stopiranje.
  3. Kako putovati s malim budžetom.

Stopiranje je odličan način za upoznavanje novih ljudi i izaći iz svoje komfort zone. “Ovo je bilo jedno izuzetno iskustvo koje je obilježilo našu volontersku službu u Hrvatskoj. Nadamo se da će ovi kratki savjeti poslužiti ostalima koji se odluče na avanturu stopiranja.” – poručuju cure.

 

 

Stay tuned for some hitchhiking secrets from our polish volunteers. We will share with you our experience of traveling around Croatia. We will cover three topics:

1. How to prepare for a hitchhiking trip.
2. Tips of hitchhiking.
3. Travelling on a low budget.

Hitchhiking is a great way to meet new people and get out of your comfort zone. It was one of the most remarkable experiences during our volunteers’ time in Croatia. We hope those tips will be helpful in your future hitchhiking adventure. 

By: Anna, Asia, Agata & Iga.