Jučer, 25. kolovoza 2020. godine, uspješno je održan završni party u sklopu dječjih radionica Alfa Albone. Party je zamišljen kao neformalno dječje druženje kroz igru i zabavu. Na plato ispred nekadašnje ribarnice postavili smo nekoliko lokacija sa različitim aktivnostima:

  • Piće i grickalice – djeca su se mogla okrijepiti uz vodu i sokove te kokice i štapiće
  • Stablo uspomena – kako bi i nama ostala nekakva uspomena sa radionica, odlučili smo sakupiti dječja imena i/ili crteže u stablu uspomena koje ćemo kasnije izložiti u našem uredu
  • Crtanje kredom – onim najmlađima omogućili smo kreativno izražavanje kredom
  • Mikado – djeca su se također mogla okušati u izvlačenju mikado štapića u XXL formatu
  • Udomljavanje igračaka – poseban kutak namijenili smo udomljavanju igračaka
  • Izrada majica – najpopularniji kutak ipak je bio onaj bojanja majica akrilnim bojama.

    

Uz naše ugodno iznenađenje, partiju je prisustvovalo između 30 i 40 djece sa najvećim interesom za izradu majica akrilnim bojama. Iako nas je broj djece zatekao pomalo nespremne, uspjeli smo se snaći i svima osigurati unikatni primjerak majice!

   

U razdoblju od 14. srpnja do 18. kolovoza 2020. godine održane se ukupno četiri radionice na otvorenom te dvije online u periodu kada su zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom bila otkazana sva javna okupljanja na području Labinštine.

Na radionicama su djeca imala prilike izrađivati popularnu slime masu te prisustvovati vulkanskoj erupciji, pomoću akrilnih boja obojati majicu, izraditi skulpturu na temu mora te snovolovku od obojane tjestenine. Također, online su dostupna dva video uratka – kako napraviti mjehuriće od sapuna i kako rolu toaletnog papira pretvoriti u držač za olovke.

U planu je i novi ciklus kreativnih radionica u studenom. O svemu ćemo pravovremeno obavještavati na našim društvenim mrežama i web stranici.

  

Budući da su sve radionice bile potpuno besplatne te će to i dalje ostati, a Udruga za iste ne dobiva nikakvu financijsku podršku, ovim bismo putem zamolili građane za donaciju materijala koji će biti korišteni isključivo u svrhu osmišljavanja i provođenja kreativnih radionica.

Neki od potrebnih materijala su: flomasteri, bojice, krede (bijele i u boji), škare, drvofix, tekuće ljepilo, kolaž ili papiri u boji, bijeli papiri, hameri, pak papiri, ukrasni papiri i papiri za zamatanje, salvete, perlice, akrilne boje, vodene boje, tempere, drvene i plastične dekoracije, klamerice, selotjep, stiropor, štapići za ražnjiće, kuverte u boji, razni pribor za stvaranje (drveni štapići, kutijice, ukrasne trake, čepovi, naljepnice….), društvene igre.

Svoje donacije možete donijeti u ured Udruge na adresi Kalić 2 u starom gradu ili se javiti na mail: [email protected].