Na poziv djelatnika dječjeg vrtića Pjerina Verbanac na Vinežu, voditeljica Centra +65 Tanja Franković zajedno sa Renatom Kiršić iz Alfa Albone, prezentirale su mališanima iz dječijeg vrtića a i njihovim tetema, sve aktivnosti u sklopu radionica međugeneracijske solidarnosti u četvrtak 29. svibnja. Pedesetak dječice pozorno je slušalo a i vrlo ozbiljno odgovaralo na postavljena pitanja u vezi njihovih baka i djedica i na koje sve načine im njihovi unuci uljepšavaju životne trenutke. Razgovaralo se i o životinjama, psima i mačkama, ljubimcima Udruge za zaštitu životinja Fenix, te o stranim volonterima Udruge za mlade i zašto je važno pomagati jedni drugima.

Na kraju ovog predivnog druženja, Renata je sa djevojčicama i dječacima otplesala “A le le” poznati afrički ples za tjeranje kiše, a dječica su je nagradilia velikom količinom energije nakon koje je zasigurno zasjalo sunce.

Zajedno sa tetama dječica su otplesala pravu rock koreografiju za svoje gošće, razmjenili darove te nastavili sa svakodnevnim vrtićkim aktivnostima.

Tanja i Renata zahvaljuju se na zajedničkom druženju i igri sa dječicom i djelatnicima iz dječjeg vrtića Vinež.

Međugeneracijska solidarnost - mladi

Kreativne radionice međugeneracijske solidarnosti započele su na inicijativu Grada Labina kroz projekt Centar za pomoć osobama starije životne dobi, Centar +65 koji je sa svojim radom započeo u ožujku 2013. godine i sufinanciran je od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

U suradnji sa Udrugom za mlade Alfa Albona, kroz program Lokalni volonterski centar Labin koji okuplja volontere svih životnih dobi, kreativne radionice su u svojoj drugoj fazi poprimile novu dimenziju, te se u suradnji sa korisnicima Centra +65 započelo sa terenskim radionicama i upoznavanjem sa samoniklim biljem, povrćem i gljivama.

Detalje oko radionica međugeneracijske solidarnosti pratite na facebook-u.