Prezentacija projekta Mladi i mobilni održala se u ponedjeljak 23. veljače u restoranu Srednje škole Mate Blažina, u suradnji sa SŠ Mate Blažina, na kojoj je prisustvovalo desetak zainteresiranih mladih od 15 do 30 godina.

mladi mobilni logo blue (1)

 

Voditeljica projekta, Renata Kiršić predstavila je projektne aktivnosti kako bi ih što bolje približila zainteresiranim korisnicima. Zajedno sa Borjanom Batageljem, suradnikom udruge, te sa volonterima Europske volonterske službe Roy Lopesom i Germanom Gallego Molinerom provela je prisutne kroz dosadašnja iskustva Udruge za mlade Alfa Albona te objasnila očekivane rezultate i ciljeve projekta Mladi i mobilni.

Prezentacija se odvijala prema metodama neformalnog učenja uz korištenje igra podizanja energije te video metodama.

Sljedeća aktivnost su informativne interaktivne radionice koje će se održavati u SŠ Mate Blažina, a sastojat će se od informiranja mladih o načinima uključivanja u programe mobilnosti, gdje pronaći prilike te od osmišljavanja zajedničke razmjene mladih koja se planira implementirati u Labinu na jesen. Radionice će se odvijati dva puta tjedno u dogovoru sa korisnicima u mjesecu ožujku.

Radionicama se mogu priključiti svi mladi od 15 do 30 godina starosti sa područja Labina i okolnih općina, a svoju zainteresiranost mogu iskazati putem maila [email protected].

Projekt Mladi i mobilni financiran je od strane Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u iznosu od 30 000 kn, za razdoblje od siječnja do srpnja 2015.

 

IMG_5357    IMG_5354   IMG_5372