Zakladna uprava je dana 12.2.2015. godine donijela Odluku o dodjeli financijskih potpora po natječajima “Mali projekti za bolje sutra” i “Razvoj društva” od dana 15.12.2015.godine.

Odobreno je financiranje ukupno 5 malih projekata u ukupnom iznosu od Kn 47.000,00. Po natječaju “Razvoj društva” odobreno je financiranje 3 projekata, čija je  ukupna vrijednost  58.000,00 kn.

Za projekte spajanja generacija Udruga za mlade Alfa Albona, zajedno sa partnerom Udruga Labin Zdravi Grad ostvarila je financijsku podršku u iznosu od 24.000,00 kn.

Unutar višegodišnje suradnje na projektu Centar +65, putem radionica međugeneracijske solidarnosti, pojavila se potreba za širenjem palete aktivnosti za osobe starije životne dobi, a ujedno za senzibiliziranje mlađe populacije na aktivizam u lokalnoj zajednici.

Projekt započinje u svibnju, a trajat će do kraja siječnja 2016., te je kroz isti predviđeno održavanje plesnih i književnih večeri, prezentacija “starih” i “novih” igara te uređenje Kluba umirovljenika. Završni element projekta je video snimak koji će pratiti implementaciju projekta i aktivnosti.

Suradnice na projektu su i članice Udruge žena “Mendula” iz općine Nedešćina koje će zajedno sa voditeljicama projekta sudjelovati u implementaciji aktivnosti.

ALFA_logo

logoLZG

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Pula