cropped-aalogo.png                              Regionalni info centar za mlade UMKI Rijeka

U tjednu od 24.-28.studenog 2014. održana je razmjena  stručnog kadra između dviju partnerskih udruga. Tako je Leonila Marač iz Regionalnog info centra za mlade Rijeka polovicu radnog tjedna provela u Labinu, dok je Ana Tavić dva radna dana provela u Rijeci.

Razmjena je osmišljena radi poboljšanja suradnje, kao i povećanja kreativnosti, ideja, znanja i socijalnih vještina. Navedene dvije udruge već dugo surađuju, a ovakav  tip razmjene je najinovativniji oblik suradnje kojim se u redovan rad udruge unosi dašak svježine i nove ideje, razmjenjuju se primjeri dobre prakse, ali i uništava monotonija.

Pošto RICZM tek započinje sa praksom Europske volonterske službe, Udruga Alfa Albona je Leonili poslužila kao odličan mentor o navedenoj temi zbog višegodišnjeg iskustva u slanju i primanju volontera Europske službe. Leonila je razgovarala i s EVS volonterima udruge te je na taj način, iz prve ruke, saznala sve korisne informacije.

 

WP_20141126_002 (2)

Ana je nedavno započela s projektom Lokalni program za mlade u kojem je RICZM vanjski suradnik, pa je dvodnevni boravak u Rijeci iskoristila za nastavak suradnje.  Pošto ona ima iskustva u provođenju istraživanja, podijelila je svoja znanja sa pripravnicima u RICZM.

Obje udruge imaju svoje polusatne emisije koje se emitiraju na lokalnim radijima. Bilo je govora o razlikama, ali i o novim idejama. Sudionice razmjene su jedna drugoj bile gošće u emisiji u kojoj su podijelile iskustva o proživljenom. Radijska emisija Sonda RICZM emitira se četvrtkom u 17:30 na Radio Korzu, dok se Info centar Udruge za mlade Alfa Albona emitira također četvrtkom, no u 16:30 sati na Radio Labinu.

Na kraju tjedna, sudionice razmjene su napisale kratak izvještaj o zatečenom stanju u udrugama, kao i o atmosferi i o međusobnoj suradnji.