Grad Labin u suradnji sa svojim savjetodavnim tijelima, Gospodarskim vijećem te Savjetom mladih Grada Labina organizira od 20. do 25. ožujka Sajam poslova.

Cilj događaja je stvaranje i poticanje novih vrsta suradnje i dijaloga između tražitelja poslova te poslodavaca, u suradnji sa odgojno-obrazovnim institucijama i njihovim programima.

Sam će se Sajam poslova održati 25.ožujka, dok će se u danima koji mu prethode održati niz radionica, predavanja i aktivnosti. U nastavku vam donosimo pregled aktivnosti u sklopu Sajma poslova.

Ponedjeljak, 20.03.- predstavljanje obrtničkih zanimanja učenicima i roditeljima 8. razreda OŠ Matije Vlačića te Ivo Lola Ribara, koje će održati ravnatelj Čedomir Ružić (SŠ Mate Blažina Labin), ravnatelj Petar Gavrić (Industrijsko-obrtnička škola Pula) te ravnateljica Sandra Balde (Tehnička škola Pula). Predstavljanje počinje u 17 sati, a održava se u suradnji sa Udruženjem obrtnika Labina.

17309683_1415721538480280_3649791577937277641_n

Utorak, 21.03.- predavanje o alternativnim modelima financiranja u poduzetništvu tj. sustavu prve hrvatske etične banke koje će održati Jelena Brščić i Renata Kiršić, predstavnice poslovne mreže ebanke. Predavanje počinje u 17 sati u Gradskoj knjižnici Labin.

21

Srijeda, 22.03.tribina o mogućnostima razvoja kreativnih industrija u Labinu. Tribina počinje u 19 sati, a na njoj sudjeluju labinski kreativci iz Kreativne lige. Mjesto održavanja- Rock caffe Labin.

22

Četvrtak, 23.03.inspirativna radionica na temu start-upa koju organizira LAG istočna Istra sa Savjetom mladih Grada Labina. U goste nam dolaze mladi uspješni Riječani, Goran Čandrlić koji će predstavljati KISHA start-up koji je na tržište lansirao „pametni kišobran“, dok će Mateo Stupčić predstavljati aplikaciju PointMe i aktivnosti poduzeća Silos koji se bave promicanjem poduzetništva kod mladih. Labinsku uspješnu priču predstavlja Domagoj Ostović ispred Lloyds design studija. Radionice će se održati u Gradskoj knjižnici Labin od 17:30.

23

Petak, 24.03.- Motivation Up radionica koju će održati Karolina Merlin. Motivation Up je nastao u želji da potaknemo ljude da iskoriste svoje potencijale, ističu organizatori koji smatraju da nezadovoljstvo vlastitim životom često proizlazi iz činjenice da ljudi zapravo ne znaju što žele. Radionica započinje u 17 sati u Gradskoj knjižnici Labin.

24

Subota, 25.03.-centralni događaj- Sajam poslova koji će se odvijati se u prostorima Gradske knjižnice Labin, a započet će u 10 sati. Aktivnosti će se odvijati na tri lokacije i to u hodniku knjižnice gdje će zainteresirani moći na info punktovima pronaći sve informacije o zapošljavanju i obrazovnim mogućnostima. U polivalentnoj dvorani moći će se sudjelovati na prezentacijama mogućnosti koja će nuditi poduzeća na području Labina, a ujedno i obrazovne ustanove. Posljednja aktivnost su individualni razgovori sa poslodavcima koje ćete moći obaviti na licu mjesta!

unnamed

Na sajmu poslova sudjelovat će Valamar Riviera d.d., Holcim Hrvatska d.o.o., Carel Adriatic d.o.o., MCZ d.o.o., Bibetech s.p.a, Uljanik d.d., KP 1. Maj d.o.o., Udruženje obrtnika Labin te predstavnici obrazovnih institucija Pučko otvoreno učilište Labin, Učilište Diopter Pula, Fakultet ekonomije i turizma te Politehnika Pula.