U Rijeci se od 21. do 24. siječnja 2016. održao trening pod nazivom “YINTRO- Stepping into Youth Information” . To je trening koji se provodi u suradnji s Europskom agencijom za savjetovanje i informiranje ERYICA, a glavni je cilj pružanje sudionicima osnovnih vještina i znanja u području informiranja mladih i time pridonošenju kvaliteti pružanja usluga u području informiranja i savjetovanja mladih.

WP_20160121_001

Trening je na jednom mjestu okupio organizacije civilnog društva iz četiri županije- Istarske (Udruga za mlade Alfa Albona iz Labina, udruga Vita iz Bala, udruga ZUM iz Pule te udruga Garažno društvo iz Poreča), Primorsko-goranske (udruga Žmergo iz Opatije te udruga UMKI iz Rijeke), Ličko-senjske (Kulturno informativni centar iz Gospića) i Karlovačke županije (udruga Carpe diem iz Karlovca i LAG Vallis Colapis iz Ozlja).

Edukaciju je vodio Darko Čop iz splitske Info zone te član trenerskog tima Europske agencije za informiranje i savjetovanje mladih.

WP_20160124_004

Edukaciju poput ove u Rijeci organiziraju 4 regionalna info centra za mlade- iz Rijeke, Zagreba, Osijeka i Splita u svrhu edukacije lokalnih info centara i standardizaciji u kvaliteti i pružanju informacija istih.

Edukacija se sastojala od teorijskog i praktičnog dijela- simulacija slučajeva iz prakse i korištenje raznih kanala i alata za informiranje mladih (bilo to kao grupno ili individualno savjetovanje u prostoru Info centra ili u vanjskom prostoru ili pak putem društvenih mreža.

WP_20160124_003

Bitan segment ovakvog susreta je i umrežavanje organizacija civilnog društva na kojima imaju priliku razmijeniti iskustvo i primjere dobre prakse ili pak dogovoriti buduću suradnju.