Alfa Albona tim zajedno s maskotom Time to Move kampanje „Flavio“ obišli su srednju školu Mate Blažina i govorili mladima o prilikama mobilnosti. ESS volonterke Milina i Sol pripremile su Kahoot kviz o Europi, Europskom portalu za mlade, Erasmus + programu i na zanimljiv i zabavan način pokušale približiti mladima teme koje bi ih svakako trebale zanimati. Za one koji su pazili i s najbržim prstom, pripremili smo i promotivne nagrade! Neke od njih jako su zanimale razmjene mladih pa se nadamo će još više o tome istražiti i iskoristiti sve mogućnosti Erasmus+ programa.

Učenici su nakon kviza imali priliku kroz interaktivnu prezentaciju doznati što Europska godina mladih je i na koje načine mogu postati aktivni građani. Razgovarali smo o te o važnosti Europske godine mladih i na koji način njihov glas i sudjelovanje može kreirati promjene za bolju budućnost.

Europske snage solidarnosti nudi programe za mlade ljude između 17 i 30 godina u periodu između 2 i 12 mjeseci kako bi stekli nova iskustva, učili se novim vještinama, upoznavali nove kulture, a svojim idejama doprinijeli razvoju zajednice.

Također, volonteri su podijelili važne informacije za navedene programe, ali i osobna iskustva. Govorili su o tome zašto su odlučili doći volontirati u Hrvatsku. Učenici su imali priliku pitati sve što ih zanima vezano za volontiranje u drugoj zemlji.