Za manje od dva tjedna Udruga Alfa Albona dočekati će sudionike iz Latvije, Francuske, Portugala, Italije, Španjolske i Hrvatske kako bi se od 26. svibnja pa sve do 02. lipnja 2023.-e godine okupili i zajednički kroz neformalne metode rada saznali više o radu s mladima, situaciji u svakoj od navedenih zemalja, primjerima dobrih praksi, izmijenili iskustva… Biti će to ujedno prilika i da posjetimo aktivne organizacije u radu s mladima u Labinu, Pazinu i Puli.

Osim same provedbe, mjeseci koji su iza nas bili su usmjereni na zajedničke online sastanke i susrete, pomno birajući radionice i aktivnosti, imajući na umu važnost same teme i fokusirani na to da projekt ispuni očekivanja sudionika. Stoga će sudionike dočekati razne radionice i aktivnosti na otvorenom, posjete u vidu prezentacija, razgovora, diskusija ali i aktivnih igara, ako i kulturnih posjeta.

Sam projekt ima za cilj:

Upoznati se sa stvarnošću rada s mladima u Hrvatskoj, a posebice u Istarskoj županiji;

Poboljšanje metoda rada organizacija koje rade s mladima iz različitih sredina;

Poticati izgradnju partnerstva između uključenih organizacija;

Istražiti dodanu vrijednost i Europsku dimenziju u radu s mladima;

Poboljšati vještine upravljanja projektima međunarodnih aktivnosti i umrežavanja;

Razumijeti važnost koju organizacija za mlade može imati unutar lokalne zajednice;

Povećati strateško razmišljanje osoba koje rade s mladima kako bi se kreirale dugoročne intervencije za osobni i profesionalni razvoj mladih.

Projekt je financiran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz Erasmus + program.