Natalia Vallve Nicolas volonterka je Alfa Albone kroz projekt “Act Together” u sklopu Europskih snaga solidarnosti u trajanju od šest mjeseci.

Kako se njezina volonterska služba bliži kraju, došlo je vrijeme za izradu osobnog projekta. Budući da je Natalia strastveni zaljubljenik u putovanja, ali i održivi način života, ideja za kreiranjem lokalnog vodiča na temu održivosti, nametnula se sama od sebe. Vodič je napisan iz perspektive strankinje, a bit će na raspolaganju budućim volonterima, turistima, ali i lokalnom stanovništvu.

U vodiču se nalazi nekoliko malih poduzeća predloženih od strane lokalnih stanovnika. “Iako ih je kontaktirano više no što ih se nalazi u samom vodiču, neki od njih nisu se odazvali mom pozivu da njihovu priču uvrstim u svoj vodič.” – pomalo razočarano kaže Natalia.

Tokom šest mjeseci boravka u Labinu, zaljubila se u neke od znamenitosti i prirodnu ljepotu ovog grada te je u vodič uvrstila i nekoliko “must see” lokacija.

Za izradu vodiča trebalo joj je oko dva mjeseca, jer je osobno fotografirala većinu fotografija te kontaktirala poduzetnike, a za sve to treba izdvojiti vremena. Međutim, krajnjim rezultatom je itekako zadovoljna te se nada da će vodič ostaviti utjecaja na sam grad i biti od pomoći turistima koji planiraju posjetiti ovaj kraj.

Vodič je dostupan na hrvatskom i na engleskom jeziku.

Vodiču možete pristupiti i putem QR kodova:

 

Informacije iznesene u vodiču isključivo su razmišljanja volonterke te ne odražavaju stavove Udruge Alfa Albona.