Melissa Moineau dolazi iz Francuske i volonterka je Alfa Albone kroz projekt “Act Together” u sklopu Europskih snaga solidarnosti koji traje od početka rujna 2020. do kraja veljače 2021. godine. 

Šest mjeseci volonterske službe prošlo je brzinom munje, a kao “šlag na torti” svaka od volonterki mora izraditi svoj osobni projekt. Melissa je odlučila iskoristiti potencijal Labina za organizaciju i realizaciju raznih događanja te je kreirala priručnik u kojem se nalaze ideje o događanjima koji bi se mogli idealno uklopiti u labinsku kulisu te savjeti kako iste jednostavnije realizirati.

“Budući da studiram komunikacije i event, zainteresirala sam se za izradu priručnika i osmislila događanja koja bi bila zanimljiva ovom podneblju, a u kojima bi mogli uživati i lokalni stanovnici i turisti. Najteži dio projekta bio je osmisliti kreativna rješenja, ali uz malo mašte uspjela sam u svom naumu.” – kaže Melissa o svom projektu.

Za izradu priručnika bilo joj je potrebno dva mjeseca, a vizuale za sva navedena događanja osmislila je i kreirala sama.

Koliko je truda uloženo možete se uvjeriti sami te preuzeti priručnik na hrvatskom ili engleskom jeziku, a hoće li se koji od ovih događaja i realizirati, preostaje nam pričekati.

Informacije i ideje iznesene u priručniku isključivo su razmišljanja volonterke te ne odražavaju stavove Udruge Alfa Albona.