U utorak, 14. srpnja 2020. godine, održana je prva u nizu ljetna radionica za djecu. Radionica je trajala od 19:30 do 20:30 sati, a održala se na otvorenom, točnije na platou ispred nekadašnje ribarnice pored općine u starom gradu.

Da podsjetimo, besplatne kreativne radionice za djecu održavat će se svakog utorka u isto vrijeme (od 19:30 do 20:30) na istom mjestu. Svakoga utorka djecu očekuje nova kreativna tema. Nije potrebna prethodna prijava.

Ovoga puta na radionici je sudjelovalo 23 djece od 5 do 14 godina. Djeca su se imala prilike međusobno upoznati, zatim su sudjelovala u kratkom pokusu, odnosno erupciji vulkana, a glavni dio radionice bio je posvećen oblikovanju slime mase. Slime smo napravili uz svega nekoliko sastojaka – tekuće ljepilo i tekući deterdžent za pranje rublja te su djeca po želji mogla dodavati razne boje ili šljokice. Po završetku radionice svatko je kući ponio svoju kreaciju.

Radionice održava Udruga Alfa Albona, točnije četvero volontera iz Poljske koji će svoju službu odrađivati do kraja kolovoza.

O slijedećoj temi obavijestit ćemo Vas uskoro!