U sklopu projekata mobilnosti koje provodi Udruga za mlade Alfa Albona, u mjesecu svibnju započeo je projekt unutar ključne aktivnosti Mobilnost mladih, pod nazivom “Community agents” u sklopu kojeg će šest volontera iz različitih europskih zemalja boraviti u Labinu.

Navedeni projekt Europske volonterske službe uključuje šest mladih sa manje mogućnosti iz Finske, Belgije, Mađarske, Slovačke, Španjolske i Portugala na dugoročno volontiranje u Labinu počevši od svibnja 2015. do kraja travnja 2016. godine. Projekt teži promicanju i širenju vrijednosti volontiranja, europskog građanstva, kulture različitosti i sudjelovanja zajedno sa stvaranjem mogućnosti za aktivni angažman volontera u susretu sa izazovima, razvoju novih znanja i životnih vještina kojima će poboljšati svoje društvene i profesionalne puteve.

Ovakvi projekti su izvrsna prilika za mlade da uče o drugoj zemlji, kulturi, jeziku, prošire svoje vidike, dobiju nove ideje i vide sebe kao dio većeg kolektiva, ali i priliku za razvoj lokalne zajednice.

Novi volonteri koji će oplemenjivati naš svakodnevni rad jesu: Paivi Elina Hartikainen iz Rautavaara u Finskoj, Richard Verbrugghen iz Vaux-sous-chevremont u Belgiji, Fruzsina Moricz iz Budimpešte u Mađarskoj, Maria Kapustova iz Markušovca u Slovačkoj, Aitor Rando Roldan iz Malage u Španjolskoj te Joana Pereira iz Valonga u Portugalu.

Projekt je financiran putem Erasmus + programa unutar kojeg su volonterima pokriveni troškovi smještaja, prijevoza, đeparca, učenje hrvatskog jezika te novac za hranu.

Udruga za mlade Alfa Albona akreditirana je organizacija za primanje, slanje i koordinaciju volontera te se za sva pitanja unutar Europske volonterske službe možete obratiti na službeni mail [email protected].

Više o programima mobilnosti možete saznati OVDJE.