Od 01. svibnja pa sve do 01. prosinca 2022. godine Udruga Alfa Albona provodila je projekt pod nazivom “Totalno mobilno”.

Projekt je bio usmjeren na povećanje informiranosti mladih korištenjem modernih tehnologija i alata, na poticanje mladih s područja Labina na uključivanje u projekte mobilnosti te na pružanje mogućnosti informiranja mladima i mladima s manje mogućnosti u Labinu. 

Ostvarili smo sljedeće rezultate:

– proveli smo 3 međunarodne razmjene mladih u sklopu Erasmus + programa

– proveli smo ljetne kampove za mlade sa ukupno 150 mladih sudionika

– redovito smo objavljivali interaktivne medijske sadržaja s ponudama mobilnosti mladih

– kontinuirano smo radili s mladima i volonterima na raznim aktivnostima mobilnosti

– proveli smo 10 radionica mobilnosti mladih s temama: Erasmus+ program, EU prilike za mlade, Svjetske prilike za mlade, Lokalne prilike za mlade

– kao organizacija pošiljatelj poslali smo  mlade na različite mogućnosti mobilnosti u inozemstvo

– obilježili smo važne datume za mlade od kojih izdvajamo: Hrvatska volontira, Međunarodni dan mladih

– osnažili smo lokalne volontere kao ambasadore za promicanje mogućnosti mobilnosti

– naš ured bio je otvoren 40 sati tjedno kako bi mladi ljudi mogli doći izravno k nama i na mjestu se informirati o mobilnosti i mogućnostima koje im se pružaju.

 

Projekt je sufinanciran sredstvima Grada Labina kroz Javni natječaj za sufinanciranje programa/projekata udruga i neprofitnih organizacija za 2022. godinu u iznosu od 4.000,00 kuna. Dobivenim sredstvima financirali smo nabavu novog laptopa kako bismo na adekvatan način nastavili provoditi aktivnosti informiranja mladih