Europski tjedan mladih paneuropski je događaj koji se obilježava od 27. travnja do 10. svibnja 2015. Udruga za mlade Alfa Albona kao Eurodeskov multiplikator organizira Živu knjižnicu 28. travnja u Labinu u suradnji sa Agencijom za mobilnost i programe EU, te Gradom Labinom. Osim u našem gradu, Živa knjižnica se organizira u još osam gradova u Hrvatskoj! Informacije o živim knjižnicama u našoj zemlji i na razini europskih zemalja možeš pratiti na Europskom portalu za mlade.

 Ako još nikad niste razgovarali sa knjigama, ovo je jedinstvena prilika da to učinite! Svaka “knjiga” je u biti osoba koja će iz svog iskustva pričati o nekom programu mobilnosti. Biti će svega na repertoaru, od razmjena mladih i Europske volonterske službe do raznih drugih programa na kojima možeš sudjelovati u dalekim nam zemljama, poput Indije.

Uz “knjige” bit će dostupni i “rječnici” osobe koje će ti moći reći detaljnije o nekom programu mobilnosti i načinima prijave.

Živa knjižnica će biti otvorena od 14 sati i što je najvažnije možeš joj pristupiti kad god želiš! Članarina za ovaj dan je besplatna, a uz to možeš saznati brdo potrebnih informacija i skupiti hrabrost za otkrivanje novih horizonta, pokrenuti svoj turbo potencijal i postati aktivniji.

Svaka knjiga ima svoj naslov, tako i “žive knjige”, a možeš “posuditi” knjige iz područja Erasmus + programa, razmjena mladih, Europske volonterske službe, treninga za osobe koje rade sa mladima, strukturiranog dijaloga, pa čak i knjigu o volontiranju u Indiji. Dostupni će ti biti i mladi aktivni profesionalci u radu sa mladima koji te mogu upoznati sa neformalnim metodama učenja, a možeš ih koristiti u stjecanju novih vještina i znanja kako bi lakše pronašao posao ili osposobljavanje.

Kako su knjižnice uvijek bile mjesto na kojem se događaju čuda, posjeti Gradsku knjižnicu Labin 28. travnja u 14 sati, posudi svoju knjigu i pretvori maštu u stvarnost.