Od 13. do 18. rujna 2021. godine Alfa Albona će biti domaćin treninga za osobe koje rade s mladima na temu “Don’t be mean behind the screen”.

Trening će okupiti 28 youthworkera iz sedam zemalja: Latvije, Poljske, Mađarske, Španjolske, Italije, Srbije i Hrvatske.

Projekt ima za cilj osobe koje rade s mladima, volontere i članove partnerskih organizacija oznažiti i opremiti znanjem, primjerima dobre prakse i inovativnim metodama u radu s mladima, a na temu cybrebullinga i prevencije istog. Od pojave pandemije svjedocima smo porasta nasilja i govora mržnje na internetu, društvenim mrežama i u online obliku općenito. Znanja stečena na ovoj edukaciji i pruženi alati omogućit će youthworkerima bolju komunikaciju s mladim korisnicima, brži pristup problematici i lakše rješavanje problema, a naposlijetku i zadovoljnije mlade ljude s pozitivnim stavovima i zdravo okruženje.

Sve aktivnosti i radionice temeljene su na neformalnom načinu obrazovanja koji pružaju pozitivne poruke, pozitivne uzore, obrazovnu vrijednost za stjecanje znanja i međuljudskih vještina, a koje će pomoći osobama koje rade  s mladima te volonterima i članovima partnerskih organizacija da razumiju i poštuju sebe i mlade korisnike. Također, interaktivan program treninga pružit će im alate za rad na ovu temu potičući razmjenu znanja među vršnjacima. Kroz projekt će se sudionicima na neformalan način ponuditi inovativne aktivnosti koje će im pomoći u razvoju sveobuhvatnog pristupa pri suočavanju sa vrijeđanjem, nasiljem i cyberbullingom te sprječavanju istog.

Alfa Albona će na svojim komunikacijskim kanalima redovito izvještavati o daljnjim aktivnostima projekta.

Projekt je financiran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz Erasmus + program. Sufinancirano sredstvima programa Europske unije Erasmus+.