Udruga Mediteranski kiparski simpozij i Alfa Albona uz podršku trgovačkog društva 1. MAJ Labin uključuju se u nacionalnu manifestaciju Hrvatska volontira s akcijom čišćenja Parka skulptura Dubrova (O)ČISTI PARK! u petak, 1. listopada 2021. godine s početkom u 16:00 sati.

Tražimo 20 volontera, zaljubljenika u prirodu i umjetnost, ali i rekreaciju, da s nama očiste Park skulptura Dubrova i pristupne mu puteve od smeća te time pridonesu njegovom očuvanju i zaštiti okoliša naše zajednice. Volonterima će biti osigurana voda i vreće za smeće, rukavice i drugi alat, a uz igru i rekreaciju u mogućnosti su osvojiti poklon pakete koje će oformiti Udruga MKS i partneri.

Prijave su moguće na službeni mail [email protected] ili na broj telefona +385 92 298 9595 (Renata). Mjesto sastanka je informativni centar Kocka na adresi Štrmac 85.

Akcija čišćenja Parka skulptura Dubrova održati će se u petak, 1. listopada 2021. godine u popodnevnim satima (od 16:00 do sumraka), a kombinirat će hodanje i trčanje u prirodi uz čišćenje površina i kutaka od smeća. Za najuspješnije “čistače” organizatori će organizirati prigodne poklone kao nagradu za trud. Udruga Mediteranski kiparski simpozij koja upravlja Parkom skulptura Dubrova kraj Labina i njeni članovi sudionike će upoznati s kulturno-umjetničkom važnosti Parka kao i važnosti održivog razvoja i očuvanja okoliša, dok će Udruga Alfa Albona osmisliti igre kako bi čišćenje bilo što zanimljivije te educirati o pravilnom odlaganju otpada. U akciju se uključuje i TD 1. Maj Labin koji će odvesti sakupljeno smeće na krajnju lokaciju.

Nacionalna kampanja Hrvatska volontira odvija se u Hrvatskoj jedanaestu godinu zaredom. Kampanjom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i
odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Autor fotografije: Gloria Sellan, 2020.