U nedjelju, 3. travnja 2022. godine održava se Svjetski dan činjenja dobrih djela, a tim ćemo povodom organizirati akciju čišćenja Uvale Prtlog. Akcijom smo okupili nekoliko lokalnih dionika, udruga, inicijativa i ustanova, a osim Alfa Albone tu su i Crveni križ Labin, Građanska inicijativa Volim Prtlog, Komunalno poduzeće 1. maj, Grad Labin, Labin – zdravi grad, FLAG Alba/LAG Istočna Istra, Mjesni odbor Labin Gornji, Turistička zajednica Grada Labina.

Svjetski dan činjenja dobrih djela je globalni pokret koji u jednom danu ujedinjuje ljude svih kultura i podrijetla kako bi zajedno činili dobro. Temelji se na jednostavnoj ideji da svatko može učiniti nešto dobro, bilo veliko ili malo, kako bi poboljšao svoje i živote drugih i pozitivno djelovao na promjenu u svijetu. Na globalnoj razini pokretač akcije je organizacija Good Deeds Day, a koordinator u Hrvatskoj udruga Djeca za bolji svijet.

Pozivamo sve građane da se odazovu akciji čišćenja te zajedno s nama doprinesu boljitku lokalne zajednice i potaknu praksu činjenja dobrih djela.

Okupljanje sudionika: u 10:00 sati na parkiralištu u naselju gdje će sudionici dobiti dodatne informacije. Ovisno o broju odazvanih akcija će se širiti po punktovima.

Akcija će završiti u 12:00 sati zajedničkim druženjem kod Mlina.

Radi bolje organizacije i koordinacije akcije molimo da svi zainteresirani prijave svoj dolazak na 098/9588269 (Anja).

Molimo sve zainteresirane da ponesu rukavice, prikladnu obuću i odjeću te vodu.

U slučaju kiše akcija će biti odgođena, a o novom datumu obilježavanja pravovremeno ćemo obavijestiti sve sudionike.

Dodatne informacije možete pratiti i na Facebook eventu.