U razdoblju od 6. do 11. kolovoza 2019. održan je još jedan dječji kamp u Tunarici. Kamp provodi Alfa Albona u partnerstvu s agencijom NeoMar iz Rijeke.

„Gosti“ kampa bila su djeca od 9 do 14 godina starosti. U šest dana kampa naučili smo mnogo novih informacija, stekli brojna nova prijateljstva, upoznali kulture drugih zemalja, uvidjeli kako je to živjeti u prirodi i spavati u šatoru.

Svaki smo dan započinjali sportskim aktivnostima te vježbali plesne korake. Na redovnom repertoaru (svakog dana prije ručka) nalazio se i španjolski jezik kojeg je podučavao EVS volonter Mateo.  Posljednjeg dana pisali smo test provjere kojega su svi uspješno položili. „Muy bien!“ rekao je Mateo zadovoljno!

Našim vještim ručicama izrađivali smo predmete od recikliranog materijala: stare majice pretvorili smo u nove unikatne torbe, od vune i kartona napravili smo okvir za slike u koji smo kasnije stavili zajedničku sliku kao uspomenu na kamp, ispleli smo narukvice prijateljstva…

Od stvari koje smo pronašli na plaži i u šetnji kampom – kamenčići, komadi drveta, češeri – izradili smo vlastite suvenire koje smo kasnije ponijeli kući.

Vrijeme nakon ručka bilo je rezervirano za plažu i kupanje. Uživali smo na luftićima raznih oblika (pizza, flamenac, tukan), nezaboravna je bila vožnja kajacima i pedalinom, ronjenjem smo istraživali zanimljivosti morskoga dna, a neki su se okušali i u skakanju s obližnjih stijena.

Večernje aktivnosti također su bile raznolike: gledali smo film pod zvijezdama, pokazali svoje vještine u talent showu, zabavljali  se uz društvene igre, a status pravog kampera potvrdili smo pripremom večere na logorskoj vatri.

Sve što je lijepo kratko traje, no uspomene koje smo ponijeli kući podsjećat će nas na nezaboravno ljeto u kampu kroz cijelu godinu. Jedva  čekamo iduću godinu, ponovni susret, druženje i stvaranje novih uspomena!