U razdoblju od 12. do 17. kolovoza 2019. godine Udruga za mlade Alfa Albona u suradnji s agencijom NeoMar organizira kamp namijenjen djeci od 9 do 14 godina. Ovakva vrsta kampa nudi djeci priliku za neformalnom edukacijom i osobnim razvitkom kroz cjelodnevne organizirane aktivnosti u prirodi. U prijateljskom i zabavnom okruženju u neposrednoj blizini mora, djeca uče o socijalnim i kreativnim vještinama kroz razne aktivnosti na kopnu i u moru, ali i o životnim vještinama poput edukacije o prvoj pomoći, timskom radu, art terapiji, očuvanju prirode te druženju kroz sportske aktivnosti poput plivanja, ronjenja, kajakarenja, morskih igara. Večeri su rezervirane za neformalna druženja, pričanje priča, igranje društvenih igara, druženje uz logorsku vatru, kino na otvorenom.

Svrha kampa: – važnost aktivne participacije i timskog rada, međusobnog razumijevanja i uvažavanja, prevencija različitih oblika rizičnih ponašanja, poticanje empatije i tolerancije na različitosti te razvoj samopoštovanja i socijalnih vještina kod djece.

Ciljevi kampa:

  • angažirati sudionike u niz aktivnosti koje će podupirati njihovo socijalno uključivanje i integraciju;
  • motivirati sudionike da pridonose pozitivnim promjenama u lokalnoj zajednici, potičući tako aktivno i odgovorno građanstvo;
  • educirati ih za stjecanje kompetencija u komunikaciji i timskom radu
  • razviti i provesti niz neformalnih obrazovnih aktivnosti u kombinaciji s aktivnostima na otvorenom.

Kontakt broj za prijave i informacije: 091 9188 832

Upiti i informacije: [email protected]

www.neomar.hr