Ovogodišnje Art kolonije ugostit će mlade umjetnike iz Hrvatske, te mlade umjetnike iz Europske unije koji će svoje umjetničke radove predstaviti javnosti u crkvici sv. Stjepana koja se već petu godinu za redom pokazala kao izvrsno mjesto za izlaganje radova, a dosad je ugostila 30-ak mladih umjetnika iz regije.

Izložbu u četvrtak, 2. srpnja u 21 sat, otvara mladi umjetnik iz Rijeke, Ivan Šumski.

O autoru:

Ivan Šumski je vizualni umjetnik iz Rijeke, bavi se ilustracijom, dizajnom, oslikavanjem murala te instalacijskom umjetnosti. Načini izražavanja su mu različiti i nekonvencionalni, bili oni digitalni, tradicionalni ili eterični. Završio je Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci, ilustrirao više slikovnica i drugih priča, ilustracija u različite svrhe. Izlagao je na brojnim skupnim izložbama i umjetničkim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Svojim djelima pokazuje nam da postoje druge mogućnosti te daje naslutiti kako zajedno možemo izmaštati bilo što želimo, samo ako smo prema tome otvoreni.

Kamo god otputovao, svjetlosnim godinama daleko, prisutna je toplina i humanost jer stvarajući traži čovjeka u sebi.

Na noć otvorenja izložbu će obogatiti Ton Chi i njegova šumska družina.

Rad Ivana Blažetića Šumskog možete pratiti na Facebook-u stranici Šumskog ili na web stranici.

O projektu:

Art kolonije odvijaju se u sklopu Labin Art Republike, manifestacije koja trinaestu godinu zaredom donosi pregršt kulturnih događanja u srce labinskog starog grada.

Tijekom ovogodišnjeg LJETA U BOJAMA COOLTURE, kroz srpanj i kolovoz, očekuju nas četiri izložbe mladih umjetnika, sve u svrhu promicanja kulture i stvaralaštva među mladima, te poticanja afirmacije mladih umjetnika. Ovogodišnje Art kolonije tematski su organizirane za mlade umjetnike sa manje mogućnosti, koje se prema politici Eu definiraju kao socijalne, ekonomske, gospodarske, prostorne i druge prepreke koje mlade sprečavaju u postizanju njihove društvene i ekonomske samostalnosti.

Crkvica Sv. Stjepana otvorena je svakim danom, osim nedjelje, od 10 do 14 sati te od 19 do 23 sata.

Provedba Art kolonija sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture.

Službeni događaj na FB mreži možete pronaći na LINK-u.