U bivšem učeničkom domu RIŠ, održana je još jedna kreativna radionica međugeneracijske solidarnosti. Radionica je održana 7. travnja u popodnevnim satima, a na njoj su sudjelovale žene i muškarci starije životne dobi sa područja Labina, Raše, Nedešćine i Šumbera te volonteri Centra +65 i Udruge za mlade Alfa Albona. Radionicu oslikavanja staklenih boca je vodila Renata Kiršić.

Polaznici su oslikavali staklene boce šarenim lakovima za nokte, te šarenim pijeskom za boce koristeći pritom ljepilo i razne motive, najčešće iz prirode. Polaznici su pokazali svoju kreativnost, te su ponijeli svoje uratke kako bi ih koristili kao ukras u svome domu ili domu svojih bližnjih.

Nakon kreativnih radionica, organiziraju se terenske radionice sa kojima će se započeti već sljedeći tjedan.

Prijave se zaprimaju u Centar +65  na brojeve 853-523 ili 099 262 2653 (u vremenu od 8 do 16 sati), gdje zainteresirani mogu dobiti više informacija o uključivanju iste.

Radionice međugeneracijske solidarnosti organiziraju se kako bi se osobama starije životne dobi pružila mogućnost organiziranog provođenja slobodnog vremena, kreativnog stvaralaštva, stjecanja novih vještina te druženja i upoznavanja, te kako bi se, razmjenom ideja i znanja mladih i starijih, ojačala međugeneracijsku solidarnost u našoj sredini.

Provođenje radionica sufinancira Ministarstvo socijalne politike i mladih.