Prva u nizu radionica međugeneracijske solidarnosti održala se u utorak, 31. ožujka 2015. u bivšem učeničkom domu RIŠ. Na radionicama su sudjelovale žene starije životne dobi sa područja Labina, Raše, Nedešćine i Šumbera te volonteri Centra +65 i Udruge za mlade Alfa Albona. Radionicu su vodile Renata Kiršić i Jelena Batelić.

U susret Uskrsu, polaznici su izrađivali uskršnje ukrase, žečiće i jaja. Na sljedećoj kreativnoj radionici, oslikavati će se staklene boce, dok će se radionica održati u utorak 7. travnja sa početkom u 17:00 sati. Mjesto događaja dogovara se sa prijavljenim sudionicima.

Radionice međugeneracijske solidarnosti organiziraju se kako bi se osobama starije životne dobi pružila mogućnost organiziranog provođenja slobodnog vremena, kreativnog stvaralaštva, stjecanja novih vještina te druženja i upoznavanja, te razmjenom ideja i znanja mladih i starijih ojačati međugeneracijsku solidarnost u našoj sredini.

Prijave se zaprimaju u Centar +65  na brojeve 853-523 ili 099 262 2653 (u vremenu od 8 do 16 sati), a osim u kreativnim radionicama sudionici mogu sudjelovati i u terenskim radionicama.

Provođenje radionica sufinancira Ministarstvo socijalne politike i mladih.