Art kolonije se odvijaju u sklopu “Labin Art Republike”, manifestacije koja trinaestu godinu za redom donosi pregršt kulturnih događanja u srce labinskog starog grada. Upravo se sutra, 20.kolovoza održavaju posljednjeg puta ove sezone, a priliku za zatvoriti ovogodišnje izdanje dobili su volonteri Europske volonterske službe Alfa Albona Paivi Hartikainen iz Finske, Maria Kapustova iz Slovačke i Aitor Rando Roldan iz Španjolske koji će se Labinjanima i gostima predstaviti izložbom pod nazivom “Postcards”.

Izložba se sastoji od 24 fotografije kojima su ovjekovječeni detalji pitoreskne starogradske jezgre grada Labina kroz objektive fotografa-amatera. Ovom će izložbom troje mladih autora pokušati prenijeti ljepote povijesti simpatičnog srednjovjekovnog grada kojeg su doživjeli svojim osjetilima.

Otvorenje izložbe zakazano je za 20. kolovoza u 21:00 sat, a izložbu je moguće pogledati svakim danom osim nedjelje od 10:00 do 14:00, te od 19:00 do 23:00 sata, zaključno sa 31. kolovozom.

IMG_7935__1439987046_5.39.150.95

Paivi Hartikainen iz Finske, Maria Kapustova iz Slovačke i Aitor Rando Rolda iz Španjolske su troje od šest volontera Europske volonterske službe koje su započeli svoje volontersko iskustvo u Labinu u svibnju. Navedeni projekt pod nazivom “Community agents” trajat će godinu dana, točnije do kraja travnja 2016. Projekt je to koji teži promicanju i širenju vrijednosti volontiranja, europskog građanstva, kulture različitosti i sudjelovanja zajedno sa stvaranjem mogućnosti za aktivni angažman volontera u susretu sa izazovima, razvoju novih znanja i životnih vještina kojima će poboljšati svoje društvene i profesionalne puteve.

Ovogodišnje Art kolonije tematski su organizirane za mlade umjetnike sa manje mogućnosti, koje se prema politici EU definiraju kao socijalne, ekonomske, gospodarske, prostorne i druge prepreke koje mlade sprečavaju u postizanju njihove društvene i ekonomske samostalnosti.

Provedba Art kolonija sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture.