Udruga za mlade Alfa Albona se sa svojim volonterima uključila u obilježavanje Međunarodnog dana mladih. Međunarodni dan mladih u Labinu obilježio se u periodu od 12. do 15.kolovoza aktivnostima koje su osmislili volonteri udruge za mlade Alfa Albona.

Prva aktivnost odvijala se u srijedu, 12.kolovoza u večernjim satima gdje su prolaznici u starom gradu Labinu na bijelim majicama koji su nosili volonteri udruge ispisivali poruke vezane uz mlade, život mladih i Međunarodni dan mladih. Svim zainteresiranima također su objasnili što znači biti volonter Europske volonterske službe i koje su pogodnosti. Više o tome pročitajte ovdje.

DSC_2687

Druga aktivnost se održala u večernjim satima na prostoru starogradske jezgre Grada Labina za vrijeme trajanja manifestacije Noći grada Labina. Volonteri su prijašnjih dana izradili okvire te su gerila-marketingom oglašavali svoje EVS iskustvo. Mlade koje su zatekli, zamolili su da se fotografiraju sa okvirima. Galeriju slika možete pogledati ovdje.

Međunarodni dan mladih UN-a obilježava se 12.kolovoza svake godine kako bi se prepoznali napori svjetske mladeži u jačanju globalnog društva. Međunarodni dan ima također za cilj aktivnije uključivanje mladih u stvaranju pozitivnih doprinosa u njihovim zajednicama.