Udruga za mlade Alfa Albona se sa svojim volonterima uključila u obilježavanje Međunarodnog dana mladih. Međunarodni dan mladih u Labinu obilježit će se u periodu od 12. do 15.kolovoza aktivnostima koje su osmislili volonteri udruge za mlade Alfa Albona. U srijedu, 12.kolovoza, EVS volonteri udruge iz Slovačke, Belgije, Španjolske, Portugala i Mađarske odjenuli su bijele majice, cirkulirali gradom te su informirali mlade koji su se zatekli u starom gradu o Međunarodnom danu mladih. Osim toga, mladi su mogli flomasterima ispisati bijele majice volontera porukama što za njih znači Međunarodni dan mladih, ali i napisati motivacijske poruke ostalim mladima u svrhu aktivnijeg uključivanja u društvo.

DSC_2695

Cijelu galeriju slika možete pogledati ovdje.

Sljedeća planirana aktivnost koju su osmisliti EVS volonteri udruge, dogodit će se u subotu, 15.kolovoza u večernjim satima u starom gradu Labinu. Volonteri će izraditi okvir na kojem će biti naveden službeni hashtag Međunarodnog dana mladih #YouthDay te će se zatim slikati s mladima. Osim toga, dijeljenjem letaka će ih informirati  o ovom događaju.

Međunarodni dan mladih UN-a obilježava se 12.kolovoza svake godine kako bi se prepoznali napori svjetske mladeži u jačanju globalnog društva. Međunarodni dan ima također za cilj aktivnije uključivanje mladih u stvaranju pozitivnih doprinosa u njihovim zajednicama.