Festival umjetnosti Artika, u organizaciji udruge Carpe diem održao se 18. i 19. rujna 2015. godine u Karlovcu. Isti je zamišljen kao umjetnost na otvorenom prostoru grada – animiranje trgova, ulica i parkova zajedničkom prezentacijom likovnih umjetnika, plesača, glazbenika, pjesnika, video umjetnika, fotografa i ostalih, a kao doprinos u ostvarivanju cjelovitijeg kulturnog identiteta i prepoznatljivosti grada.

Potpredsjednica Udruge na festivalu je sudjelovala zajedno sa riječkom umjetnicom Dajanom Durić te su za ovu priliku osmislile site specific instalaciju pod imenom „Between us and them“ koja ima za cilj izgraditi solidarnost između domaćih zajednica i promovira umjetnost na gradskoj površini kao alat poticanja socijalne kohezije, izgradnje mira, kreativnosti i aktivnog sudjelovanja mladih.

Instalacija je komponenta u poticanju daljnje suradnju među svim zainteresiranim stranama, te daje prostor gledaocima za istraživanje i podizanje svijesti o kreativnim sposobnostima kao sredstvima komunikacije i dijaloga.

Osim izrade instalacije za sam festival, kroz neformalno druženje razgovaralo se i o budućim planovima i suradnji između Udruge za mlade Alfa Albona i Carpe diem, a posebice o temi informiranja mladih budući da obje udruge vode župenijske info centre za mlade.