Povodom Dana planeta Zemlje koji obilježavamo 22. travnja, Alfa Albona organizirala je interaktivnu šetnju u četvrtak, 28. travnja 2022. godine.

Šetnju je vodila Clarisse Portevin, volonterka Alfa Albone kroz projekt “Be mobile!” u sklopu program Europskih snaga solidarnosti, koja je na ovaj način htjela prenijeti dašak iskustva koje je stekla kroz svoju službu i trenutke u kojima je najviše uživala lokalnom stanovništvu. Šetnju smo započeli u 17:00 sati na Titovom trgu u starom gradu Labinu. Prije početka svaki od sudionika dobio je svoj zadatak u obliku “Bolja godina” Biljkoborci karata. Karte šire dobru vibru činjenjem dobrih djela, a funkcioniraju po principu “šalji dalje”. Nakon što je svatko dobio svoju misiju da učine svijet boljim mjestom, mogli smo započeti svoju interaktivnu šetnju. Stepenicama s trga Svetog Marka spustili smo se u podvinje gdje smo ubrzo došli do prvog od pet stajališta. Na svakom stajalištu, Clarisse je pripremila zagonetke i pitanja o planetu Zemlji. Sudionici su imali priliku pokazati znanje i naučiti nove zanimljivosti, te osvojiti nagrade u obliku „skrivenih iznenađenja“.

Jedno od  neplaniranih iznenađenja bila je i obitelj koza koja nam je izmamila osmijeh na lice na jednom dijelu staze, a najmlađi član bio je najveća atrakcija među sudionicima pješačenja. Put se nastavio do Negrijeve špilje, Sentoninom stazom, te sve do početne točke, u starom gradu gdje je šetnja završila. Tijekom šetnje svi sudionici su imali priliku razgovarati sa zaposlenicima, članovima i volonterima Alfa Albone i informirati se o svim aktualnostima i radu Udruge.

Bilo nam je izuzetno drago, edukativno i zabavno provesti popodne sa sudionicima.

Projekt Be mobile! provodi se u sklopu programa Europskih snaga solidarnosti putem individualnog volontiranja naših mladih volontera kako bi doprinijeli stvaranju kvalitetnih aktivnosti u lokalnoj zajednici s obzirom na njene potrebe, poticanjem održivog razvoja, socijalne uključivosti i jednakih mogućnosti za sve.

Projekt je financiran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Europskih snaga solidarnosti. Sufinancirano sredstvima Europske unije.