Na današnji dan, 21.rujna, započela je kampanja protiv govora mržnje na Internetu. Kampanja ima naziv “Nije smiješno”, a cilj joj je povećati svijest javnosti, osobito djece i mladih, o važnosti sprečavanja govora mržnje i poticanju pozitivne komunikacije.
Kampanju je pokrenula Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s mladim blogerima koji su je i osmislili.

Javnim natječajem za mlade blogere u dobi od 18 do 30 godina, Nacionalna zaklada je odabrala  7  blogera -Mariju Renić, Kristinu Tešija, Maju Sertić, Bojana Iličića,  Mateu Kovač, Petru Galović te Anu Tavić (koja je zaposlenica naše udruge).

Ana nije smiješno

Blogeri će svojim tekstovima i zapažanjima progovoriti o aktualnom problemu govora mržnje, a tekstovi će biti objavljeni na novopokrenutoj mrežnoj stranici, te na profilima društvenih mreža Facebook i Instagram. Prvog dana kampanje bio je prikazan promotivni film koji tematizira nužnost jačanja svijesti javnosti o problemu  govora mržnje te ukazuje na njegove negativne posljedice.

Blogeri će svojim angažmanom u kampanju uključiti i škole kreiranjem zanimljivih sadržaja za djecu (igre i nagrade) kako bi se ova tematika približila i najmlađima na način primjeren njihov dobnoj skupini.

Kako se vi možete uključiti pročitajte ovdje.

Profilna nije smiješno 180x180px v2

Datum početka kampanje odabran je na Međunarodni dan mira, koji je Generalna skupština UN-a proglasila danom posvećenim jačanju ideala mira, razumijevanja, poštivanja drugih i uvažavanja različitosti, kako bi se poduprla načela i istovjetne vrijednosti koje se promiču toga dana.

Kampanju je pokrenula Nacionalna zaklada kao provoditelj Fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške (EGP/NF) za organizacije civilnoga društva kao nastavak te dodanu vrijednost velike europske kampanje koju provodi Vijeće Europe pod nazivom “NE govoru mržnje” (No hate speech).