U tjednima od 21.rujna do 4.listopada, udruga Alfa Albona će obilježiti Eurodeskovu Time to move kampanju nizom aktivnosti koje je osmislila u suradnji sa svojim volonterima Europske volonterske službe.

Prvog dana kampanje, gostovali smo na Radio Labinu gdje smo predstavili aktivnosti koje ćemo provoditi u sljedećih 2 tjedna. Čime ćemo se baviti, pročitajte u nastavku:

  • Dana 23.rujna od 17:00 do 19:00 u Gradskoj knjižnici Labin bit će održano predavanje o garancijama za mlade koje će predstaviti osoba iz Zavoda za zapošljavanje. Također, bit će predstavljen EURES te će se govoriti prednostima i pogodnostima potonjeg. O prednostima neformalnog obrazovanja govorit će Renata Kiršić, projektni voditelj u udruzi sa dugogodišnjim iskustvom u radu s mladima.
  • Dana 24.rujna, u suradnji s labinskom srednjom školom Mate Blažina, u prostorima njihove škole bit će postavljen info punkt gdje će udruga zajedno sa svojim EVS volonterima informirati srednjoškolce o Europskoj volonterskoj službi dijeljenjem letaka i ostalog promo materijala
  • Posljednjeg dana rujna, 30.rujna, gerila marketingom promovirat će se „Time to move“ kampanja. Što će se točno događati, zainteresirani će moći vidjeti 30.rujna u jutarnjem terminu u centru grada Labina.
  • 1.listopada, volonteri udruge će sa zaposlenima udruge posjetiti i obližnje istarske gradove te informirati i građane van Labina o kampanji. Birat će se gradovi koji nemaju udruge za mlade ili udruge koje se ne bave EVS-om kako bi informirali i tamošnje građane, ali će to biti odlična prilika da i volonteri udruge upoznaju Istru. Isprintat će se vizuali kampanje koji će biti zalijepljeni na vozilima koji će se koristiti.
  • Dana 2.listopada u 19:00 h bit će organizirana interkulturna večer u prostorima udruge gdje će EVS volonteri udruge tradicionalnom hranom i glazbom, ali i prezentacijama o svojim zemljama upoznavati okupljene o svojoj kulturi. Posjetitelji će tako moći saznati više o Španjolskoj, Belgiji, Mađarskoj, Slovačkoj, Finskoj i Portugalu.
  • Posljednje aktivnosti su Facebook kampanja koja će se održavati tokom cijelog vremena „Time to move“, ali i dani otvorenih vrata (fizički od 08:00 do 16:00 radnim danom te online tokom cijelog vremena.)

Također podsjecamo i na fotonatječaj u sklopu Time to move kampanje koji je pokrenuo Eurodesk. Fotonatječaj je službeno startao 1.rujna i otvoren je do kraja kampanje, odnosno do 4.listopada. Zainteresirani imaju mogućnost uploadati razglednicu, a najbolje osvajaju 22-dnevnu InterRail kartu. Svoju razglednicu možete uploadati ovdje.