S početkom toplijih dana, odlučili smo organizirati dva eventa na kojima bi informirali mlade o mogućnostima koje im se pružaju, o samom Eurodesku te portalu za mlade.

Kako smo pobornici interaktivnijih metoda i pristupa kod mladih koji je otvoren za sve, ali i ujedno zanimljiv i edukativna odlučili smo se za varijantu pop up evenata te odabrali dva istarska grada: naš Labin i malo udaljeniji Umag kao mjesta na kojima ćemo isto organizirati.

Započeli smo sa Umagom i uputili se na Indirekt festival, festival namijenjen upravo mladim ljudima i od organizatora festivala dobili zeleno svijetlo da održimo naš pop up event Secret garden. 10 lipnja 2023-e godine, u subotu pripremili smo sve rekvizite, opremili naš štand i krenuli sa informiranjem mladih i dijeljenjem Eurodesk ruksaka. Imali smo zavidnu posjećenost, te su mladi zainteresirano prilazili, informirali se, imali konkretna pitanja… Sve u svemu, super zabavan i veseo dan.

Nakon Umaga, došlo je vrijeme i za naš Labin, pa smo tako u sklopu Labin fest-a, na igralištu osnovne škole Matije Vlačića 17. lipnja 2023-e godine održali još jedan pop up event pod nazivom: Game of chance. Radilo se o interaktivnom eventu gdje smo kroz igru i tombolu zajedno s mladima učili o programima mobilnosti i Eurodesku te podjelili razne mobilne rekvizite.