U četvrtak, 10. prosinca 2020. godine, Alfa Albona je održala webinar na temu razmjena za mlade i treninga. Webinar se održao u sklopu projekta “Centar za mobilnost Labin”.

Predavanje se održalo putem Zoom platforme, a održale su ga ESS volonterke udruge, Kateryna, Melissa i Natalia, na engleskom jeziku.

Svi sudionici imali su prilike saznati što su razmjene, a što treninzi, kako se prijaviti, gdje se prijaviti i zašto je to nešto što bi svaka mlada osoba trebala isprobati. Razmjene mladih namijenjene su mladim osobama od 13 pa do 30 godina, dok na treninzima sudjeluju osobe koje rade s mladima ili su na bilo koji način uključeni u rad mladih. Također, sudionike smo upoznali sa nadolazećim projektima udruge.

Iako je ova aktivost projekta trebala biti održana u offline obliku, zbog trenutne loše epidemiološke situacije, istu smo morali prebaciti u online oblik.

Važno je napomenuti kako će se od 15. do 17. prosinca 2020. godine održati ciklus webinara u sklopu aktivnosti “Mobilni kamp”, a kroz isti projekt. Više o ovoj temi pronađite u članku.

Projekt “Centar za mobilnost Labin” odobren je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a Alfa Albona ga provodi od 1. ožujka do 31. prosinca 2020. godine.