U sklopu projekta Centar za mobilnost Labin koji Alfa Albona provodi u razdoblju od 1. ožujka do 31. prosinca 2020. godine, održat će se čak tri webinara.

Od utorka, 15. prosinca, do četvrtka, 17. prosinca 2020. godine, Alfa Albona će putem Zoom platforme održati tri webinara. Predavanje će se svakoga dana održavati od 17:00 do 18:00 sati.

U utorak, 15.12. govorit ćemo o programima i prilikama za mlade – koji sve programi postoje, kako i zašto se prijaviti i slično. Dan kasnije, u srijedu, 16.12., saznat ćemo par trikova vezano uz alternativne načine putovanja – kako jeftinije putovati i kako doživjeti jedinstvena iskustva. Posljednjeg dana, 17.12., pričat ćemo koje su nam vještine najpotrebnije za tržište rada – kako istaknuti vještine za koje možda nismo ni znali da ih posjedujemo.

Svakoga dana očekuju nas i zanimljivi gosti predavači koji će nam još više približiti određenu temu, a osobe koje budu prisustvovale sva tri dana dobit će potvrdu o sudjelovanju.

Aktivnost projekta pod nazivom „Mobilni kamp“ bila je zamišljena za održavanje u kampu Tunarica za vrijeme održavanja međunarodnog ljetnog kampa u kojem Alfa Albona već dugi niz godina ugošćuje mlade ljude iz cijele Europe i šire. Međutim, zbog novonastale situacije nismo bili u mogućnosti održati kamp te je ova aktivnost prebačena u online oblik.

Webinari će se održati na engleskom jeziku, a više o njima možete pronaći na Facebook događaju, a prijave se vrše putem Google obrasca.

Važno je napomenuti kako je Alfa Albona u prethodna dva tjedna uspješno održala dva webinara, jedan na temu Volontiranja i pripravništva (3.12.), a drugi na temu Razmjena mladih i treninga (10.12.).

Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.