U sklopu projekta “Centar za mobilnost Labin”, u četvrtak, 3. prosinca 2020. godine, Alfa Albona je održala webinar na temu “Volontiranje i Pripravništvo”. Webinar se održao na engleskom jeziku putem Zoom platforme od 17:00 do 18:00 sati.

Predavanje je prvotno bilo zamišljeno kao radionica uživo, međutim, zbog restrikcija koje su trenutno na snazi, bili smo primorani istu održati u online obliku.

Webinar su održale ESC volonterke Udruge – Natalia, Melissa i Kateryna koje su sa sudionicima podijelile svoje iskustvo.

Kroz sat vremena trajanja webinara, sudionici su imali prilike upoznati se sa programima volontiranja kao što su volontiranje u Ujedinjenim Narodima, lokalno volontiranje, volonterski kampovi, Europske Snage Solidarnosti. Također, bilo je riječi i o nekim od programa pripravništva: Blue Book – program pripravništva u Europskoj komisiji, pripravništvo u okviru programa Robert Schuman, stažiranje u Vijeću Europe, pripravništvo putem organizacije AIESEC. Detaljnije o svim navedenim programima volontiranja i pripravništva možete pronaći u prezentaciji. Pred kraj webinara ostalo je vremena i za pitanja sudionika koja su bila zanimljiva, a odgovori korisni.

Podsjećamo kako će se u četvrtak, 10. prosinca 2020. godine, održati webinar na temu “Razmjena i treninga za mlade” u istom terminu – od 17:00 do 18:00 sati putem Zoom-a. O webinaru možete više pronaći u objavi, a za sudjelovanje se možete prijaviti putem obrasca.

Projekt “Centar za mobilnost Labin” odobren je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a Alfa Albona ga provodi od 1. ožujka do 31. prosinca 2020. godine.