Riječka razvojna agencija Porin d.o.o. organizirala je radionicu ‘Društveno poduzetništvo – od ideje do društvenog poduzeća’ u sklopu EU projekta SLOHRA SOCIONET koja se održala u srijedu, 15. srpnja 2015. od 9 do 17 sati u sjedištu agencije na adresi Milutina Barača 19/II. u Rijeci.
Radionica je bila namijenjena svima onima koji su htjeli saznati više o društvenom poduzetništvu te onima koji razmišljaju o mogućnostima suradnje i pokretanju aktivnosti kojima se doprinosi stvaranju boljeg okruženja za društveno poduzetništvo.
Radionicu su vodili Teodor Petričević i Alen Halilović. Radionica je bila besplatna za sve sudionike.

DSC04661

Dva dana kasnije, dana 17.srpnja u Donjem Zvečaju održana je regionalna konferencija i radionica o društvenom poduzetništvu koju je organizirala Razvojna agencija Karlovačke županije Karla kao partner u projektu „SLOHRA SOCIONET – Udruženi u razvoju novih mogućnosti zapošljavanja uz pomoć društvenog poduzetništva“. Ovaj projekt odobren je za financiranje u okviru programa prekogranične suradnje Slovenija – Hrvatska (Europski fond za regionalni razvoj). Kako je rekao organizator iz Razvojne agencije Karlovačke županije, tendencija je bila da se ovim projektom u Hrvatskoj počne razvijati socijalno poduzetništvo i kroz zakonske okvire , te da socijalni poduzetnici procjenjuju svoj uspjeh kroz utjecaj na društvene promjene, te kroz profit i povrat ulaganja. Predavač Alen Halilović iz udruge za mlade Alfa Albona je predstavio ciljeve projekta: osnaživanje zajedničkog prekograničnog sustava društvenog poduzetništva, s namjerom povećanja konkurentnosti na slovensko-hrvatskom i drugim tržištima EU, što se planira postići provedbom izrade analize stajališta ciljnih skupina i analize potencijala za razvoj socijalnog poduzetništva u regijama uključenima u projekt.Vrijednost projekta koji se provodi od veljače 2015. do travnja 2016. godine iznosi 520 tisuća eura, pri čemu se iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancira 85 % ukupnog iznosa prihvatljivih troškova projekta. Regionalni razvojni center Koper je nositelj projekta, a partneri iz Hrvatske su Istarska razvojna agencija, Razvojna agencija Karlovačke županije Karla te Regionalna razvojna agencija Porin- Rijeka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA