ARTEFATTO je ove godine proslavio desetu obljetnicu postojanja. Na poziv je pristiglo 239 rada umjetnika, od 18 do 30 godina, od čega je stručni savjet izabrao 85 umjetnika. Ovogodišnji program uključuje rođendansku izložbu koja se održavala u mjesecu svibnju u Trstu od 15. svibnja do 2. lipnja, a koja je ugostila 85 mladih umjetnika sa područja Europske Unije te izložbu FRIENDS IN ART čije je otvorenje u Trstu bilo također 15. svibnja, dok je izložba bila otvorena do 27. svibnja na kojoj je sudjelovalo 20 mladih umjetnika. Obje izložbe imale su preko 1000 posjetitelja, sa više od 1 000 poveznica, objava i fotografija na društvenim mrežama, kao što su Facebook, Twitter te Instagram. Program u Trstu sadržavao je ARTEFATTO_ZOOM radionicu predstavljanja portfolija galeristima te kustosima iz Trsta, glazbeni i multimedijalni program i radionice Artefatto 10_Artisti on stage te program i radionice za djecu Artefatto kids_RE/SET. Nakon izložbe u Labinu, koja se odvijala u Gradskoj galeriji Labin, od 23. do 30. lipnja, a koju je posjetilo više od 300 posjetitelja, sekcija FRIENDS IN ART seli se u Pulu.

Galerija Cvajner će izložbu ugostiti od 21. do 30. srpnja, a otvorenje izložbe zakazano je za 20:30 sati.

Na otvorenju će biti prisutni i partneri projekta, te mladi umjetnici, uz ostale uvažene goste Galerije te organizatora.

Nakon otvorenja te pozdravnog govora, u Turističkoj zajednici Grada Pule moći će se razgledati ostali dio izložbe. Izložba u Turističkoj zajednici Grada Pule traje od 21. do 31. srpnja.

Radno vrijeme Galerije Cvajner je svakim danom od 7:30-02:00, dok u Turističkoj zajednici Grada Pule izložbu možete pogledati od 8-22 sata.

Službeni hashtag Artefatto10 projekta je #artefatto10 u suradnji sa @Trieste.Social, dok službeni event na društvenoj mreži Facebook možete pronaći na linku.

Više informacija o inicijativi/projektu možete pronaći na službenoj stranici www.artefatto.info