Nacrt Lokalne razvojne strategije dostupan je javnosti od jučer, od srijede 16.ožujka, a javno savjetovanje tijekom kojeg će svi zainteresirani moći istaknuti svoje sugestije i komentare na ovaj strateški dokument LAG-a otvoreno je do 22.ožujka 2016. godine do 12h.

Lokalna razvojna strategija LAG-a za razdoblje 2014.-2020. bit će temeljni strateški dokument LAG-a do 2020. godine temeljem kojeg uloga LAG-a u predstojećem razdoblju bitno jača. To će postići raspisivanjem javnih natječaja za financiranje projekata korisnika sa svog područja. Postupak ocjenjivanja i odabira projekata, kriterij za odabir projekta i druga pitanja od značaja za odabir projekta detaljno će se propisati u Pravilniku o odabiru projekta i o kriterijima za odabir projekta u sklopu Lokalne razvojne strategije LAG-a za razdoblje 2014-2020 kojeg će usvojiti Upravni odbor LAG-a na sljedećoj sjednici.

U izradi nacrta sudjelovali su članovi radne skupine za izradu Lokalne razvojne strategije – predstavnici javnog, gospodarskog i civilnog sektora Labinštine zajedno sa koordinatorom  izrade i provedbe LRS-a iz tvrtke EU PROJEKTI.

Nacrt i više informacija o razvojnoj strategiji pronađite OVDJE.